Phone call Mail
Vraag nu uw gratis eerste consult aan via Mail of per telefoon: +49 228 - 33 88 89 0

Zeer professionele IT-consultancy in Bonn

Sinds 2014 werkt EnBITCon GmbH als IT-adviesbureau in Bonn samen met kleine en middelgrote ondernemingen (KMO's) en bedient met name talrijke industriële klanten. Als jong en dynamisch team is open communicatie op ooghoogte met klanten belangrijk voor ons - onder deze voorwaarden krijgen bedrijven van ons IT-oplossingen op maat en zeer professionele IT-consultancy in Bonn. In vergelijking met interne IT-oplossingen profiteren bedrijven van onze IT-diensten, omdat wij ons in geselecteerde diensten hebben gespecialiseerd en toegang hebben tot een grote pool van competent personeel.

✅ Kwaliteit
✅ Actuele knowhow
✅ Vertrouwen door vaste contactpersonen
✅ Langdurige zakenrelaties op ooghoogte

IT consulting in Bonn in één oogopslag

Als bedrijf heeft u de mogelijkheid om zelf tijdelijk personeel te zoeken of een personeelsmanager in te huren. Een onafhankelijke zoektocht naar een IT consultancy in Bonn om bepaalde IT processen voor u in uw bedrijf te implementeren is moeilijk omdat u niet zeker bent van de kwaliteit van de expert.

Wij als uw IT consultancy in Bonn bieden u het voordeel dat wij uitstekend genetwerkt zijn en de geschikte IT experts in de gewenste hoeveelheid beschikbaar hebben. Daarvoor zijn wij als IT-consultants verantwoordelijk om u te adviseren welke IT-processen in de eerste plaats in uw bedrijf moeten worden geïmplementeerd en welke experts u daarvoor nodig heeft.

Onze IT consultancy in Bonn gebruikt een proces bestaande uit vier stappen om samen met u en andere klanten te komen. We leggen dit proces in meer detail uit op onze pagina IT-dienstverlener in Bonn , hier is de korte versie:

 -
Uw uitgangspositie begrijpen

Als IT-adviesbureau in Bonn leren wij u, uw bedrijf en uw branche kennen, waardoor wij uw uitgangspositie kunnen begrijpen.

 -
Optimalisaties vaststellen

Op basis van uw uitgangssituatie bepalen wij als IT-consultants voor Bonn en omgeving waar in uw bedrijf IT-processen kunnen worden geïmplementeerd om de bedrijfsprocessen te optimaliseren.

 -
Een berekenbaar investeringsplan opstellen

Vervolgens stellen wij een berekenbaar investeringsplan op. Bedrijven klagen vaak over de kosten die bij externe IT consulting in Bonn hoger zijn dan bij een interne oplossing; wij zorgen voor kostenbesparing op lange termijn.

 -
Productief werken

Aan het einde van het proces staat het werk: onze experts werken productief omdat wij als uw IT-consultant een holistisch aanbod voor u creëren. In het holistische aanbod krijgt u alle diensten efficiënt uit één hand.

Met ons als IT-consultants in Bonn aan uw zijde hoeft u veel minder moeite te doen dan wanneer u zelf tijdelijk personeel zou zoeken en opleiden. In plaats daarvan kunt u zich aan uw kernactiviteiten wijden en uw bedrijf verder ontwikkelen. Bovendien heeft u met onze IT consultancy in Bonn het voordeel ten opzichte van een individuele personeelsmanager die u inhuurt, dat wij meer personeel kunnen leveren en als grote IT consultant diverse competenties binnen ons team kunnen bundelen.

Op de lange termijn helpen de diensten van onze IT consultancy in Bonn u de kosten te verlagen, want dankzij het feit dat wij de digitalisering in uw bedrijf veilig en efficiënt implementeren en de digitale processen voortdurend bewaken, neemt de productiviteit in uw bedrijf toe.

Omdat wij gespecialiseerd zijn in IT-veiligheid, wireless LAN, OT/industriële veiligheid en IT-projectmanagement in IT-consultancy in Bonn, kunnen wij u de hoogste normen van cyberveiligheid en systeemredundantie in alle IT-diensten garanderen.

Praktijkvoorbeeld: Kwetsbaarheidsmanagement door IT-advies in Bonn

De  beheer van kwetsbaarheden is een essentieel onderdeel van de situatieanalyse die wij als IT-consultants in Bonn al voor talrijke industriële klanten hebben uitgevoerd. Om op betrouwbare wijze te controleren of bedrijfsnetwerken kwetsbaarheden vertonen, die door hackers of door virussen kunnen worden aangevallen en het bedrijf schade kunnen berokkenen, is een groot aantal mensen binnen of buiten het bedrijf nodig: de penetratietesters.

De test van ons IT-adviesbureau in Bonn identificeert kwetsbaarheden in de vorm van bijvoorbeeld te onregelmatig gewijzigde wachtwoorden of verkeerd geconfigureerde hardwarecomponenten. Maar let op: deze test dient slechts als momentopname! Zodra u uw IT-infrastructuur uitbreidt, kunnen de nieuwe componenten bijdragen aan de ontwikkeling van kwetsbaarheden. Dan is een nieuwe test nodig. - Zou u dat geweten hebben? Nee? Dit is het geval voor veel ondernemers en daarom staan wij als IT-consultants in Bonn aan uw zijde: om ervoor te zorgen dat elke interface en component in uw bedrijf voldoet aan de hoogste eisen van  Industriële beveiliging en ook van het algemene  IT beveiliging !

Verdere informatie over de speerpunten van EnBITCon GmbH als IT-consultant in Bonn

Ontdek meer over de belangrijkste gebieden van onze IT diensten op onze pagina op  IT-systeemhuis in Bonn of klik door naar de subpagina's in het volgende overzicht!

 -
Beheerde IT-services

Het midden- en kleinbedrijf (mkb) staat voortdurend voor de uitdaging om bedrijfsprocessen zo effectief mogelijk in te richten en zo de concurrentiepositie te waarborgen. Daarbij is bijna altijd de inzet van ICT inbegrepen. Hoe groot uw bedrijf ook is, het zal uiterst moeilijk zijn om voor elk IT-proces de juiste expert te vinden.

 -
IT beveiliging

Als u uw informatietechnologie niet voldoende beschermt, kan dit "gevoel" zeer ernstig worden. Het gevaar dat waardevolle interne informatie van uw bedrijf zeer snel gepubliceerd kan worden, is het minste van het kwaad.

 -
industriële beveiliging

Industrie 4.0 en de omschakeling naar "slimme fabrieken" bieden ongekende mogelijkheden voor de Duitse industrie, bijvoorbeeld door de implementatie van onderhoud op afstand voor besturingssystemen, volledig geautomatiseerde productieprocessen of intelligente logistiek. Tegelijkertijd maakt modernisering industriële systemen kwetsbaarder dan ooit tevoren.

 -
beheer van kwetsbaarheden

Vulnerability management voorkomt vooral het uitbuiten van kwetsbaarheden in de IT-systemen van een bedrijf. Ze zijn een van de meest gebruikelijke manieren om commerciële IT-infrastructuren te compromitteren. Een kwetsbaarheid kan een verouderde, defecte of onvoldoende geconfigureerde hard- of softwarecomponent zijn.

 -
IT-infrastructuur

Voor een bedrijf is het belangrijk dat de IT-dienstverlener innovatief omgaat met IT-oplossingen. Daarom volgt EnBITCon precies deze aanpak. Niet alleen worden de hedendaagse eisen aan de IT-infrastructuur van een bedrijf steeds complexer, ook het kijken naar de toekomst speelt een steeds belangrijkere rol bij het vormgeven van IT-oplossingen.

 -
WiFi-oplossingen

Wie kent dat niet? Een onzorgvuldige medewerker struikelt over de netwerkkabel of de kabel is tijdens de installatie geknikt en moet daarom worden vervangen. Maar niet alleen dit probleem is vaak vervelend als het gaat om kruislings gelegde kabelverbindingen. Het is niet ongebruikelijk dat het leggen zelf een grote uitdaging wordt, aangezien de gevolgen complexe boringen en tal van netwerkcomponenten zijn die duur zijn in aanschaf.

IT-Consulting Bonn - Contact

Als groot IT-adviesbureau in Bonn met een breed team hebben wij altijd capaciteit. Wij verheugen ons erop nieuwe klanten en bedrijven te ontmoeten. Als u vragen over ons heeft of geïnteresseerd bent in een van onze diensten, neem dan contact op met EnBITCon GmbH, uw IT-consulting in Bonn, via  contact opnemen ! We kijken er al naar uit om u te ontmoeten.

Heb je nog vragen?

Enrico Bujotzek - Kaufmännischer Geschäftsführer

Enrico Bujotzek

Commercieel Directeur
Enrico Bujotzek, Kaufmännischer Geschäftsführer
Marcel Zimmer - Technischer Geschäftsführer

Marcel Zimmer

Technisch Directeur
Marcel Zimmer, Technischer Geschäftsführer
Contact
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *
Relevante certificeringen